Näin tilaat stand up -koomikon tilaisuuteen esiintymään

Stand up -komedia on suosittu viihdemuoto, joka tuo iloa ja naurua erilaisiin tapahtumiin. Koomikon varaus ei kuitenkaan ole ihan yksinkertainen tehtävä, vaan siihen sisältyy useita vaiheita ja huomioitavia seikkoja. Alta löydät kattavan oppaan, kuinka varmistat onnistuneen stand up -koomikon varauksen tilaisuuteesi.

Yhteydenotto ja perustiedot

Ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä koomikkoon tai hänen edustajaansa. Tämä tapahtuu yleensä lähettämällä sähköpostia tai soittamalla. Oleellista on selvittää, onko haluamasi koomikko vapaana haluamanasi ajankohtana.

 

Kun olet ottanut yhteyttä, on tärkeää välittää järjestäjän perustiedot: esiintymisaika ja -paikka, tapahtuman laatu, arvioitu yleisömäärä, muu ohjelma ja stand up -esityksen ajankohta ohjelmassa. Lisäksi on hyvä mainita, millaiset äänilaitteet on käytössä tai onko niitä lainkaan.

Tapahtuman luonteen mukaan räätälöityä komiikkaa

 

Koomikon varauksen yhteydessä on otettava huomioon, minkälainen on tilaisuuden henki. Onko kyseessä virallinen yritystilaisuus vai rennompi yleisötapahtuma? Koomikko osaa räätälöidä materiaalinsa sopimaan juuri sinun tapahtumasi tunnelmaan.

 

Kokeneet koomikot soveltuvat monenlaisiin tilaisuuksiin, oli kyseessä sitten pikkujoulut, yritystilaisuudet, häät tai vaikkapa harjannostajaiset. Hyvä naurunremakka voi toimia hienona jäänmurtajana ja luoda mukavan ilmapiirin loppuiltaa varten.

Esityksen kesto – lyhyt vai pitkä naurunpurkaus?

 

Stand up -esityksen sopiva pituus vaihtelee tilaisuudesta riippuen. Yritysten pikkujouluissa voi olla paljon muuta ohjelmaa, jolloin lyhyempi setti, noin 20 minuuttia, on usein ihanteellinen. Tämä mahdollistaa yleisön keskittymisen ja antaa tilaa myös muille ohjelmanumeroille.

 

Joskus tilaisuus saattaa vaatia pidemmän tai lyhyemmän esityksen. Tärkeää on joustavuus ja tilaisuuden henkeen mukautuminen. Koomikko voi tehdä tiiviimmän 15 minuutin setin tai venyttää naurunpidikkeitä puoleen tuntiin, tilanteen niin vaatiessa.

Mikä on esityksen hinta?

Tiedustelun yhteydessä kannattaa kertoa mahdollisimman tarkkaan yksityiskohdat, mitä-missä-milloin. Hinnat voivat vaihdella paljon ajasta, paikasta ja tilaisuuden luonteesta riippuen. Suomen parhaat stand up -koomikot saattavat laskuttaa huomattavasti enemmän kuin  vähemmän kokemusta omaavat. Tunnettuus on yksi hintaa nostava tekijä. Kannattaakin kysellä kokemuksesta ottaa selvää, minkälaista komiikkaa kukin tekee. 

 

Varauksen viimeistely – ota yhteyttä!

 

Kun olet päättänyt varata stand up -koomikon, ota yhteyttä valitsemaasi viestintätapaan: käytä lomaketta, lähetä sähköpostia tai soita. Muista, että hyvä kommunikaatio varmistaa, että kaikki osapuolet ovat samalla sivulla ja että stand up -esitys räätälöidään täydellisesti juuri sinun tapahtumaasi varten.

Kun kaikki on sovittu ja päivämäärät varmistettu, voit odottaa tilaisuutesi alkua rennoin mielin. Kokenut koomikko tuo mukanaan paitsi hyvät naurut, myös ammattitaidon hoitaa osuutensa ohjelmasta sujuvasti ja yleisöä viihdyttävästi.