Pikkujouluihin stand upia

Ajoissa varaamaan stand up -koomikko

Kiireimpinä aikoina on kaikkien pikkujoulukeikkoja tekevien stand up -koomikoiden kalenterit helposti täynnä. Suosituimmat keikka-ajankohdat ovat kuitenkin yleisimmin marras-joulukuun torstait ja erityisesti perjantait. Koomikko pystyy kyllä tekemään useamman keikan samana iltana, mutta aikataulujen sovittaminen saattaa olla haasteellista. Niinpä koomikot pyritään varaamaan ajoissa. Ja kannattaahan se, jos haluaa varmistaa yritykselle hauskaa ja energisoivaa ohjelmaa iltaan.

Hyvä aloitus illalle

Yleensä pikkujouluissa on paljon tekemistä: syödään, pidetään puheita, järjestetään omaa ohjelmaa ja tietenkin harrastetaan reipashenkistä jutustelua ja ehkä tanssinjytkettä. Stand up -koomikko on hyvä tapa avata ilta ja saada porukka rentoutumaan. Hyvän keikan jälkeen alkaa vapautunut puheensorina ja ilta pääsee hyvin vauhtiin.

Pikkujoulukeikan kesto

Isoisäni sanoi aikanaan, että syöminen on hyvä lopettaa, kun ruoka maistuu parhaalta. Tämä sama neuvo on sovellettavissa stand upiin: koomikon on hyvä lopettaa keikka hyviin nauruihin. Pikkujouluissa keikan sopiva kesto on noin 25 minuuttia. Juhlaväki pääsee hyvään vauhtiin ja juhlahumu saa alkaa tai jatkua.

Yhteinen nauru yhdistää

Stand up -koomikon tehtävä on jakaa naurua ja luoda yhteys yleisöön, ja parhaiten tämä onnistuu, kun hän puhuu siitä, mitä parhaiten tuntee: omista kokemuksistaan ja maailman havainnoistaan. Elämä on täynnä koomisia tilanteita, oli kyseessä sitten arjen pikkukommellukset tai suuret, yhteiskunnalliset mullistukset. Koomikon taito tuoda nämä tarinat lavalle tavalla, joka resonoi kuulijoiden kanssa, on avain ikimuistoiseen stand up -esitykseen.

Vinkkejä onnistuneeseen keikkaan

Keikan onnistumisen kannalta on tärkeää huomioida muutamia seikkoja. Äänentoisto on yksi näistä: koomikon äänen on kuuluttava selkeästi ja ilman häiriöitä. Myös esiintymispaikka on syytä valita huolella, jotta jokainen katsoja näkee esiintyjän hyvin ja tuntee olevansa osa kokemusta. Lisäksi koomikon ja yleisön välinen etäisyys tulisi olla mahdollisimman pieni – mitä lähempänä toisiaan ovat, sitä intiimimpi ja yhteisöllisempi tunnelma syntyy.

Koomikkoa kannattaa kysellä

Aikoja saattaa edelleen olla vapaana ja peruutuksiakin joskus tulee. Kannattaa siis olla aktiivinen ja tiedustella, onko koomikolla mahdollisuus tulla juhliinne.

Tehdään yhdessä paras juhlanne.